Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage fhc

Rylander: Frölunda lättar för att kunna lyfta

Frölunda har gått in i examensfas. Hinner laget bli flygfärdigt till slutspel?

Indiangänget har alltså lättat på den tunga träningen, till och med halverat den. Passen är numera bara halva tiden, men tro inte att kravet på kvalitet har sänkts.

"Vi måste sätta fart på grejorna nu. Få upp intensiteten inför slutspelet", säger coach Roger Rönnberg.

Allt för att hitta in i den maximala hastigheten, den som krävs i ett slutspel. Allt för att återfå tron på det egna spelet, det som var så vägvinnande i höstas.

Det syns bara bitvis i Scandinavium den här kvällen. Ibland går det så fort på isen att spelarna inte hinner med – och det ser nästan slarvigt ut. Efter 40 minuter har bara 13 skott hittat fram till Marcus Högberg i gästkassen.

Men Andreas Johnson ser i alla fall ut att ha fått en jetmotor inmonterad i baken och flyger fram ett par gånger när han trampar i väg mot Linköpings försvar.

"Det är meningen att killarna kommer att flyga efter två veckor, när det blir kortare dagar och kortare träningar, framför allt."

Det låter som ett bra mål – men det är några dagar kvar innan det är färdigtankat och servat på vissa håll. Ut på startbanan nu, Frölunda.

DET ÄR SAMTIDIGT en konst att njuta av nuet – och jag tror att Roger Rönnberg har ett jobb färdigt som livscoach efter tränarkarriären.

Hur motiverar du annars dina spelare i en match som för serien är helt betydelselös?

"Du måste lära dig att njuta. Maximera nuet. Det är en jättestor utmaning att göra det. Det är lätt att du hamnar i det som varit, eller i det som kommer så långt fram att du inte kan påverka det."

Det är visst bara i dag som du kan påverka.

Tänk då på de nästan 8 500 som kommer och tittar på just en sån här trist match ...

OCH ÄVEN OM jag försöker leva i nuet är det svårt att ibland inte blicka framåt. Frölundas lag nästa säsong ser riktigt vasst ut – då bara redan nämnde Andreas Johnson ser ut att åka till Nordamerika och Toronto Maple Leafs.

Johan Sundström har pratat med samma klubb, men är alldeles för klok för att dra direkt. Han tänker antagligen spela sig bofast i Tre Kronor, höja marknadsvärdet, bygga muskler och självförtroende.

Och sen ... då jäv ... ska Islanders få se.

JAG UNDRAR FÖRRESTEN hur pass hård Fredrik Sjöström är mot Ryan Lasch? Frölunda måste få ett svar av poängkungen snart – för att kunna ha en chans att värva likvärdigt om amerikanen drar.

Min lösning spelar slutspel med Kloten i Schweiz just nu.

Mathis Olimb, förstås.

TILL SIST: Till nästa match, redan på lördag mot mästaren Växjö Lakers, vill jag se att Frölundas spelare försöker träffa målet.

Eller åtminstone har en gubbe som stör skottförsöken ...

Steg för steg mot slutspel, alltså.

Maximera nuet, var det va?

• • •

Plus

Göteborg HC. Vinner tokstort borta mot Haninge (8–1!) i kvalet mot Riksserien – och vågar coach Jan Mellgren bara coacha mer cyniskt mot topplagen Sundsvall och SDE kan 031 ha ett lag i högsta serien nästa säsong.

Minus

Skadehelvetet. Anton Axelsson tvingas av efter en smäll – och spelar inte mer i den här matchen. Kan inte hockeyskadeguden ge den killen ett break?

Mest läst