Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collagerylle

Rylander: Frölunda är mycket mer än Rönnberg

Det närmar sig prov – och frågan är enkel: Har Frölunda gjort läxan ordentligt?

Mot en vägg i Frölundaborg lyser tv-kamerornas starka lampor på en snuvig Roger Rönnberg. Frölundas huvudtränare svarar tålmodigt på frågorna som kanske inte alltid känns så insatta. Nä, han har exempelvis varit med alldeles för länge för att lova firande på Götaplatsen.

Men vi tjuvlyssnar oss ändå till en dröm.

En dröm som Rönnberg vaknade upp med häromdagen, som innehöll HV71 i kvartsfinal, Färjestad i semin och Skellefteå i final ...

”Är det god journalistisk sed att lyssna på andras intervjuer”, undrar Rönnberg med spelad ilska.

Tja, år 2016 är tydligen allt allmängods – så länge som du är noga med att kredda.

Så vem ska vi kredda för Frölundas spelidé?

För föreningens fantastiska ungdomsverksamhet?

För de vältränade spelarna?

Svaret är att det finns mer, eller många fler, bakom Roger Rönnberg.

Laget har alla årgångar – från U16 till J18 via J20 och naturligtvis A-laget – framme i kvartsfinal och även om det finns kritiska röster, det finns det alltid, är det förstås ett styrketecken för föreningens idé.

Finske Kristian Vesalainen är 16 år, har spelat över 100 minuter i SHL den här säsongen – men kan inte ens få ett rookiekontrakt med klubben. Han har ju inte fyllt 18 år ...

Om jag haft hans agentroll hade jag sett till att talangen fått ett ordentligt kontrakt långt innan dess. Den här mogne tonåringen, som bildar kedja med Andreas Johnson och Johan Sundström i slutspelet, kan och får Frölunda inte slarva bort.

Och apropå inledningen av krönikan: Det är TV4 som intervjuar Rönnberg ... och nån ny Saida lär han aldrig bli, den gode norrbottningen.

DET ÄR SPÄNNANDE att se Joey Crabb ta skadade Joel Lundqvists roll och plats i powerplayträningen. Amerikanen med NHL-meriter nyper dit några riktigt vackra puckar – och kanske kommer inte Lundqvist att vara oerhört saknad när pucken släpps i Scandinavium klockan 19.00.

FÖRRESTEN: Det är 5 000 sålda biljetter för tillfället – men det lär ta fart nu. Dessutom spelas resten av kvartsfinalserien i trånga Frölundaborg, som bara får in hälften så många åskådare ...

Jag hoppas att ordförande Mats Grauers är hård i inkomstbortfallsförhandlingen med Got Event: Alla matcher ska förstås ersättas som om de vore 12 044.

Söndagens match är redan slutsåld.

TILL SIST: Roger Rönnberg lovar som sagt inget, men han säger så här om läxan ...

”Det är som att gå till ett prov. Ser du till att du är väl förberedd, så har du ett högt självförtroende när provet väl ska skrivas ... och vi, vi är verkligen väl förberedda.”

Låt provet starta.

• • •

Plus

Joel Lundqvist. Närmar sig spel – och om det vore final i morgon? ”Då hade jag spelat”, säger kaptenen. Stor intervju i morgondagens blad.

Minus

Den tomma mittcirkeln. Hur kan SHL ha sjabblat bort möjligheten till reklam i mittcirkeln? Varför sitter ytterst ansvarige kvar? Hur många företag hade haft råd att kasta bort 50 miljoner i intäkter?

Mest läst