Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Rylander: Öppna plånboken för Lasch

Det här är en krönika fylld av uppmaningar till Frölunda. Ni avgör själva vilken som är viktigast.

För det första: Värvningen av Ryan Lasch kan vara en av de mest lyckosamma som klubben har gjort det här millenniet.

Den lille amerikanen har ett sätt att se luckor, passningar och medspelares klubbor som du bara ser i ligor som är bättre än SHL.

Det är det som roar – men det är också det som oroar.

Ryan Lasch har ett kontrakt som går ut i april – och kan antagligen få den dubbla lönen i exempelvis samma lag och liga som Dick Axelsson. Om han vill, alltså.

Där har Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler och sportchef Fredrik Sjöström den absolut viktigaste uppgiften framöver:

Se till att Lasch stannar i Göteborg.

Hans finska flickvän Jasmin lär sig svenska i Frölundas regi och Ryan själv förstår det mesta, även om han låter bli att prata – så det kan möjligen tala för en fortsättning.

LÄS OCKSÅ: Lauridsen: Jag älskar att vara här.

Jag är också ganska säker på att Joel Lundqvist lagt ett gott ord för Lasch hos sina chefer, för utan amerikanens passningar hade inte kaptenen från Hönö haft positionen som landets vassaste målskytt efter 35 spelade omgångar.

Så viktig är Lasch.

Det tror jag att de flesta fans skriver under på också – så här måste det få kosta lite extra under ett par säsonger framåt. Frölunda med Lasch ger extra valuta för entrépengen.

LASSE JOHANSSON ÄR för övrigt så där diamantglimrande bra den här kvällen. Han håller rent när Brynäs pressar – och han gör det med ribba, tur och en helsikes massa skicklighet.

Ligans absolut bästa målvakt den här säsongen.

"Aktuell för Tre Kronor redan i februari", frågade jag förbundskapten Pär Mårts under CHL-semin i tisdags.

"Absolut", var svaret.

FÖRRESTEN: Det är skönt att backlöftet Mikael Wikstrand får spela hockey igen. Fyra månader i Ottawas frysbox skulle kunna få vem som helst att drabbas av svarta tår och fingrar, men dalmasen ser ut att ha lärt sig nåt.

"Nästa gång säger jag som det är direkt", typ.

TILL SIST, APROPÅ uppmaningar: Jag är helt övertygad om att både befintliga och nya sponsorer kommer att bli mer välvilligt inställda till Frölunda den dagen som föreningen öppnar dörren för tjejer.

Att Frölunda, med snart 150 miljoner i omsättning, inte skulle ha råd att bara skrattretande.

SHL-kollegan Luleå Hockey ser bara positiva effekter på sin tjejsatsning (gymnasieskola och lag i Riksserien) – och den dagen som Frölunda tillåter en tjejklass på hockeygymnasiet kommer stadens politiker antagligen att bli mer positiva till en ny arena i stan ...

Win–win kallas det, Mats Grauers.

Och varför ska landets näst största stad – med landets mest populära hockeyförening – tvinga de kvinnliga hockeytalangerna att flytta härifrån?

Plus

Elias Fälth. Har med mer speltid vuxit betydligt – och tacklingen han delar ut på Daniel Mannberg är hockeypoesi. Ren, snygg och framför allt stenhård.

Minus

Davoskänslan. Fansen från det schweiziska mästarlaget lämnar en känsla av saknad efter sig. Kom igen, Goa gubbar och Sektion 84.

Mest läst