Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
pixbo

Rutinerade målskyttar avgjorde för Pixbo

Pixbo hade svårt att få hål på ett försvarande Karlstad. Men i slutet klev två rutinerade målskyttar fram och avgjorde för Pixbo.– Jag hade haft det lite tufft i matchen, så det var skönt att få sätta dit den, säger Patrik Malmström.

Det blev uppförsbacke med en gång för Pixbo på söndagseftermiddagen. Efter knappt tre minuter tog Karlstad ledningen och serieledarna fick jaga mål.

– Vi spelade ganska bra men slarvade också en hel del. Kvalitén kanske inte riktigt fanns där i dag men viljan fanns, säger Patrik Malmström.

Pixbo skapade många lägen och kunde också vända på matchen redan i första perioden efter två snabba mål.

När sedan Martin Östholm satte 3-1 i mitten av den tredje perioden såg det ut att bli en ganska bekväm seger - men det skulle ändå bli spännande. För bara två minuter senare hade Karlstad kvitterat.

– De fick in en reducering och sedan gör vi ett dåligt byte och de kan kvittera, men det gäller att inte tänka för mycket i de lägena.

Till slut var det två rutinerade målskyttar som avgjorde för Pixbo. Med tre minuter kvar satte Patrik Malmström 4-3 innan Emil Julkonen fastställde slutresultatet till 5-3.

– Vi är väl de som är mest rutinerade och ska göra mål. Jag hade haft det lite tufft så de var gott att få trycka in den, säger Patrik Malmström.

Med en match kvar i serien toppar Pixbo tabellen en poäng för Falun och har allt i egna händer.

– Vi har lagt upp allt i år för att vara så bra som möjligt i slutspelet. Nu har det gått väldigt bra hela året, men det är nu vi ska peaka och bli ännu bättre, säger Patrik Malmström.

Mest läst