Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Rostad blomkål med vitlök och vinägrett

Rosta blomkålen mjuk och knaprig i olivolja för att få fram den härliga nötiga smaken. Blanda till en syrlig dressing att sedan marinera blomkålen i. Gott till kall­skuret på en buffé.

4 portioner

1 timma

1 blomkålshuvud

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

3 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

1/2 citron, pressad saft

1/2 dl vit balsamvinäger

1 tsk flytande honung

1 dl god olivolja

Till servering

parmaskinka, salami och bröd

Skär blomkålen i mindre buketter. Hetta upp olja i en panna och lägg i blomkålen, krydda med salt och peppar och stek på medelvärme. Konsistensen skall vara mjuk men med en rå kärna fortfarande kvar. Skala och skiva vitlöken fint. Skär chilin på samma sätt. Tillsätt mot slutet av stektiden och låt allt bli genomvarmt. Blanda samman dressingen och lägg den varma blomkålen i dressingen. Servera ljummen till kallskuret och bröd.

Mest läst