Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Wayne Rooney

Rooney förlänger med United

Fotbollsanfallaren Wayne Rooney förlänger sitt kontrakt med Manchester United med fem år.

Beskedet innebär att historien om Rooney har tagit en märklig vändning. I tisdags gick Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson ut och sade att den 24-årige superstjärnan nobbat en fortsättning i klubben. Dagen efter bekräftades det av Rooney.

-Under de mötena i augusti bad jag om garantier för att klubben ska fortsätta attrahera de bästa spelarna i världen. Jag hade ett möte med David Gill (klubbens vd) i förra veckan och han gav mig inga såna garantier, sade Rooney.

Manchester United bekräftar på sin hemsida att Wayne Rooney stannar i klubben.
– Det har varit en jobbig vecka, men jag har sagt till pojken att dörren alltid har stått öppen och jag är glad att han har accepterat att stanna, säger tränaren Alex Ferguson.
Rooney är nöjd med sitt beslut
– Jag har pratat med tränaren och ägarna och de har övertygad mig om att det är här jag hör hemma, säger han.

Rooney värvades från Everton 2002 och det nya femårskontraktet innebär att han kommer att stanna i Manchester United i elva år. Anfallaren har stått utanför laget de senaste matcherna på grund av en vristskada. Men själv har Rooney hävdat att är frisk och det har blivit en konflikt med tränaren Alex Ferguson.
Reaktionerna från supportrarna var starka när Rooney tidigare i veckan meddelade att han ville lämna Old Trafford. I torsdags ingrep polisen mot en grupp supportrar som samlats utanför Rooneys hus för att protestera.

Mest läst