Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Romney reser vidare – Obama spelar basket

Mitt Romney kan inte låta bli. Trots att han formellt avslutat kampanjen reser han på valdagen till Ohio och Pennsylvania för att tacka sina valarbetare. Barack Obama vågar inte utmana. Han är vidskeplig och spelar istället basketboll.

Obama avslutade valrörelsen nu på morgonen svensk tid i Iowa. Vid sin sida hade han hustrun Michelle och megastjärnan Bruce Springsteen. Obama började en gång sin marsch mot Vita huset just här och det var en sentimental återförening med alla dem som trodde på honom från början.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Spelar hellre basket

Obama kampanjar inte på valdagen och skälet är att han gjorde det vid ett primärval och förlorade mot Hillary Clinton som utmanade honom om den demokratiska nomineringen. Obama spelar istället basketboll med några av sina närmaste vänner, vidskeplighet i valsammanhang är inte ovanligt.

Obama drog tusentals människor till Iowa som ville visa stöd och demonstrera att presidenten måste få fyra år till. Men Mitt Romney hade vid sitt möte i Virginia timmarna tidigare visat att också han kan fylla en sportarena med över 10 000 inne och nästan lika många ute. Romney fortsatte sedan till New Hampshire där han har en sommarvilla vid en av delstatens vackra sjöar. Där tog han farväl av kampanjen med ett möte – men bara för att åka tillbaka till Ohio och Pennsylvania nu på morgonen. Känslan är att det fortfarande finns obeslutsamma att övertyga och att en ledig valdag skulle kunna innebär att inte allt gjorts för att ta hem de sista rösterna.

Springsteen åker med på Air Force One

Bruce Springsteen har följt presidenten på Air Force One det senaste dygnet och sjungit på valmötena till eget gitarrackompanjemang. Bossen manar väljarna att rösta för framtiden och för Barack Obama. Michelle Obama finns alldeles vid sin mans sida och manar alla att ge honom en chans till att fullfölja det som han föresatt sig.

Men Ann Romney är säker på att det är hon som får flytta in i Vita huset.

- Vi blir snart grannar, säger hon till de jublande väljarna som samlats i basketbollhallen i Virginia på andra sidan floden från Washington DC.

Och Mitt Romney är segerviss.

- Jag kommer att vinna och arbeta för er, säger han.

Barack Obama vädjar en sista gång till Iowa:

- Ni måste rösta på mig.

Bild - 1
Mest läst