Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Roligt med en människa som inte kan säga nej"

  Mia medverkar i den nya komediserien Solsidan som i TV 4.

  Hur är läget?

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Jo tack, lite torr i munnen efter att ha gjort många intervjuer under dagen. Det började med Nyhetsmorgon så jag har legat sömnlös halva natten, varit uppe och kissat som en gammal tant. Man ligger på spänn så att man inte ska försova sig.

  I Solsidan spelar du rollen som Anna Svensson. Vem är hon?

  - Hon är ganska lik mig. En arbetarklasstjej som jobbar som skådespelare. Hon är gift med Alex som är tandläkare. De kommer till överklassområdet Solsidan för att de ska ta över Alex mammas hus. Bostadsområdet är egentligen inget självklart val för Anna. Det blev bara så. Hon är mer jordnära och den som de andra i grannskapet bollar sina hysteriska hangups mot.

  Det verkar vara ganska synd om henne?

  - Anna orkar inte prata om vad saker kostar och hur man ser rätt ut. Tillsammans med de andra blir hon lite torr, men egentligen helt rätt i mina ögon.

  Varför är det så roligt att driva med bilden av det trygga villaområdet utanför stan?

  – Vi skämtar om de problem som vi har i vår i-värld. Bara vi får de där barnen, det där huset så kommer allt att bli bra. Men det finns alltid en liten skugga som förföljer oss och vi hittar hela tiden nya problem. Det är som en drivkraft framåt.

  I serien har din rollfigur en del problem med sin svärmor som spelas av Mona Malm?

  – Det roligaste är att Annas man Alex inte på något sätt klarar av att markera inför sin mamma att hon inte kan hänga över honom och Anna som en våt heltäckningsmatta hela tiden. Det är väldigt roligt med en människa som inte kan säga nej.

  Hur var det att spela mot Felix Herngren?

  – Vi fann varandra väldigt snabbt. Det har varit roligt att ta sig utanför Mia och Klara-stallet. Och att få jobba med någon annans manus, att inte själv behöva ligga klockan tolv på natten och ändra i någon replik som inte håller.

  Men det blir mer Mia och Klara i SVT?

  – Jag och Klara Zimmergren jobbar på en tredje säsong. Vi börjar spela in om något år.

  Om en månad har du premiär med din föreställning Dyngkåt och hur helig som helst. Hur känns det?

  – Hemskt, inget är roligt just nu. Jag känner bara skräck, men det går över. I mars kommer jag med föreställningen till Göteborg.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.