Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Rogne om skadan: Jag grät varje morgon

Thomas Rogne var en av allsvenskans bästa mittbackar förra våren. Sen kom en knäskada och stoppade honom från guldracet. För Aftenposten berättar nu norrmannen om den jobbiga tiden. – Jag grät varje morgon i två veckor, säger han till tidningen.

Det var i slutet av augusti, mot Gefle, som det som inte fick hände skedde. Thomas Rogne vred knät och fick bäras ut på bår. Korsbandet var av.

– Jag insåg genast att ligamentet hade spruckit. Du får en känsla av att "det här är allvarligt", säger han till Aftenposten.

Skadan var ett brutalt uppvaknande från den vardag som innebar guldjakt och stabilt mittbacksspel tillsammans med Mathias Bjärsmyr.

– Jag hade äntligen hittat rytmen. Och så kommer en sådan sak som en blixt. Det är förmodligen det tyngsta som hänt mig, säger Rogne till tidningen.

– Jag vaknade upp och trodde det inte hade hänt. Det var tungt. Jag grät mycket.

Thomas Rogne har trots sin ungdom, han fyller 26 i sommar, en diger skadehistorik. Tidigare har högerknä gäckat och under proffsåren i Celtic störde flera småskador mittbackens form. Nu, när han närmar sig comeback, är motivationen på topp.

– Även om det har varit tufft känner jag att det kan vara bra för mig. Jag har aldrig varit så motiverad som jag är nu, säger han.

Mest läst