Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB151212CS031

Rivalmöte mot Luleå väntar Frölunda

Slutspelmatcher mot Luleå väntar Frölunda. Igen. – Det är ett motstånd vi känner väl, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

På Påskdagen slog Växjö slog Linköping med 2-1 i förlängning och är vidare till semifinal. De regerande mästarna ställs där mot seriesegrarna Skellefteå. Det innebär att Frölunda får möta Luleå i sin semifinalserie.

Lagen möttes även i förra årets slutspel. Den gången i en rafflande kvartsfinalserie som gick hela vägen till sju matcher. Frölunda låg under med 3-1 i matcher men lyckades hämta upp underläget och avgjorde hemma i ett kokande Scandinavium. I december skickade Frölunda även ut Luleå ur CHL i kvartfinalens dubbelmöte. Frågan är om man nu har ett psykologiskt övertag på norrbottningarna.

– Det kan inte vara negativt för oss i alla fall, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

GP:s hockeykrönikör Johan Rylander ser fram emot de heta matcherna som väntar.

– Förr pratades det alltid om HV och Färjestad som de stora rivalerna till Frölunda. Nu har laget mött Luleå i väldigt många avgörande matcher den senaste tiden. Jag tycker nästan att Luleå är största Frölundarivalen nu, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det blir mycket kamp. Det kan bli elakt och till och med fult. Tuffingarna Oliver Lauridsen och Ilari Melart har redan haft ett rejält slagsmål under säsongen och det är risk för att det blir flera.

För Roger Rönnberg, som är bördig från Luleå, är mötena mot Luleå speciella, även om han har börjat vänja sig.

– Det är klart att det alltid är lite speciellt. Men vi har mött dem många gånger under den senaste tiden och det blir väl lite mindre speciellt för varje gång. Jag bor i Göteborg nu och Frölunda är mitt lag, säger han.

Vad har Luleå får styrkor som lag?

– De har spelat bra mot Färjestad, men jag vill att vi ska slå mot deras svagheter. Vi ska fokusera på vårt eget spel. Vi måste få upp tempo i skridskoåkningen och passningarna och göra det svårt för dem att hänga med.

Johan Rylander tippar att det till slut blir Frölundakaptenen Joel Lundqvist som får lyfta Le Mat-pokalen.

– Ja, jag tror ju att Frölunda går hela vägen i slutspelet så det är klart att de slår ut Luleå. Jag tror på 4-1 i matcher. Frölunda vinner på sin speed. De får inte lockas in i Luleås fysiska spel utan måste utnyttja sin teknik och sin skicklighet.

På lördag klockan 15.00 släpps pucken i Scandinavium i den första semifinalmatchen och Rönnberg känner tillförsikt

– Stämningen är väldigt god i truppen. Slutspelet är något som vi har jobbat mot sedan i maj förra året. Vi har en väldigt god känsla.

Mest läst