Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Risk för snöhalka i helgen

  Det dåliga vädret ser ut att hålla i sig. I helgen blir det dessutom risk för snöhalka under lördagskvällen och större delen av söndagsdygnet. – Om man inte behöver åka ut så ska man inte göra det, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

  Västra Götaland får fortsatt ostabilt väder de kommande dagarna. Under torsdagen kommer regnskurar att passera genom Västra Götaland och de måttliga vindarna kommer fortsätta, uppger väderinstitutet Foreca. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Det är klass 1-varning för kuling i Kattegatt och Skagerak som ser ut att avta framemot kvällen. Fredagen ser ut att ha mest uppehåll, för att sedan återgå till regnskurar och blåst.

  – Sedan kan det bli halt. Under lördagskvällen och större delen av söndagsdygnet ser det ut att bli blötsnö och modd, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

  Väntas dålig sikt

  Då det under söndagen dessutom kan blåsa upp till friska vindar vill hon varna för dålig sikt i Västra Götalandsområdet.

  – Det kommer vara flingor i luften, och i kombination med de hårdare vindarna kan det bli så att det blir sämre sikt.

  Vakthavande polisbefäl Henrik Sterner har en hälsning till allmänheten:

  – Kör i god tid och använd vinterdäck. Ha bra ordning på bilen och håll avstånd till andra fordon. Se till att anpassa hastigheten till väglaget. Och om man inte behöver åka ut så ska man inte göra det.

  Ostadigt väder i stora delar av landet

  I landets fyra nordligaste län har SMHI utfärdat en klass 1-varning för snöfall och där finns även risk för halka på vägarna. Ett snöfallsområde ser ut att röra sig norrut under dagen men förväntas ge ytterligare några decimeter nyfallen snö. 

  Stora delar av landet täcks av ett lågtrycksområde som orsakar ostadigt väder med åtskilliga nederbördsområden.

  Regn nästa vecka

  Efter söndagens väntade snöfall så ser det ut att återgå till regnväder i Göteborgsområdet. 

  – Det är ju lite osäkert hur områdena rör sig. Nästa vecka ser det ut att bli nederbörd som passerar i området. Egentligen ser det ut som att hela Västra Götaland är drabbat av dåligt väder, säger Maria Jönsson vid Foreca.