Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Renck regisserar tv i Göteborg

Göteborg blir inspelningsplats när SVT och den internationellt erkände regissören Johan Renck slår sina påsar ihop i en ny tv-serie.

Seriens manus är skrivet av Oskar Söderlund och är ett kriminaldrama i två avsnitt om 90 minuter vardera. Västsvenska produktionsbolaget Götafilm producerar och arbetar nu för att färdigställa ensemblen till serien, som ska spelas in i göteborgska miljöer med start i februari. På SVT ser man fram emot att få Johan Renck till regissörsstolen.

– Det känns jätteroligt och spännande, med den erfarenhet han har, och att han har jobbat internationellt, säger Mette Friberg, programchef för drama på SVT i Göteborg.

Vilka skådespelare som kommer att spela de bärande rollerna i serien är i dagsläget inte helt klart.

Vårens tv-serie blir första gången som Renck regisserar drama för svensk tv. Han har sedan innan gjort sig känd för musikvideor för bland andra Robyn, The Knife och Madonna. För amerikansk tv har han regisserat avsnitt av succéserien Breaking Bad och The Walking Dead, vid sidan av reklamfilmer, bland annat för H&M, samt ägnat sig åt fotografi. 2008 regisserade han långfilmen Downloading Nancy.

Produktionsbolaget Götafilm har sedan starten 1988 stått bakom en mängd framgångsrika långfilmer och tv-draman: Simon och ekarna, Saltön och Smala Sussie är några av dem. 

Mest läst