Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1

"Rena rama fylleslaget från morgon till kväll"

Fylleslag, falskleg och bråk i dörren. Flera Göteborgskrogar har fått nog och överväger nu att helt sluta med studentfester till nästa år.

Studentfesterna har blivit allt värre - rena fylleslagen, enligt flera Göteborgskrögare.

– Jag överväger starkt att inte jobba med det längre, det kände jag för första gången i år. Studentfirandet har blivit rena rama fylleslaget från morgon till kväll, säger Magnus Albrektsson, vd på Park Lane.

Vakterna på Park Lane uppges vara hårda med nykterheten, något som dock inte är enkelt.

– Du kan tänka dig själv, om du inte kommer in på din egen studentfest blir du arg. Förra veckan var det en del som ringde polisen för att de inte fick komma in, säger Magnus Albrektsson.

Mats Jönsson, ägare av Styrbord Babord, delar bilden av att studenterna blir väldigt fulla.

– Det är mycket vildare, de har mer pengar att konsumera för. Jag såg en kille som gick till baren och beställde shots för 3000 kronor.

Vid förra veckans studentfest på Styrbord Babord försökte en del planka in, och många kom med falskleg. Mats Jönsson berättar också att en person klättrade på båtens fasad.

– Det är inte roligt, det är ett riktigt sjöslag. Jag var motståndare till att ha studentfest här från början, och vakterna säger också det: aldrig mer.

Magnus Albrektsson på Park Lane berättar om en studentfest i förra veckan då vakterna grep en kille som hade narkotika i fickorna.

Vakterna bad en närliggande polisbil om hjälp, men patrullen skulle sluta en halvtimme senare och ville inte ”bli sittande”, något som gjorde Magnus Albrektsson riktigt upprörd.

– Du menar att du bara åker härifrån och struntar i detta? undrade jag. Polisen frågade då om jag har lust att betala hans övertid. Det är inte konstigt att det blir stökigt på gator och torg när polisen inte vill jobba.

Polisen skickade en annan patrull 15 minuter senare. Men nu ska händelsen utredas.

– Jag bett chefen i city att pröva om vårt agerande varit korrekt, säger Mats Palmgren, biträdande chef för polisen i Storgöteborg.

Annelie Silvander, chef på Tillståndsenheten, ser allvarligt på det som hänt.

– Jag blev väldigt upprörd när jag hörde om det här. Det var ju vid en studentfest med unga människor och då kan man tycka att skyddsintresset är ännu högre, säger hon.

Men samtidigt som många av årets studentfester varit röriga finns det krogar där man tycker att det mesta ändå fungerat bra. Varken Trägårn´ eller Parken funderar på att sluta med studentfesterna. Hur rörigt det blir beror på vilken skola det är som har festen menar Kristoffer Fagerlund, ansvarig på Parken.

– Burgårdens fest var ett helvete för oss i personalen. Men de andra skolorna har varit relativt lugna, säger han.

Mest läst