Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

"Rekordmånga läser GP digitalt"

Sommar och semester, då är det rekordmånga som läser GP:s nyheter digitalt. Framför allt gäller det mobilen där läsningen har ökat med 125 procent jämfört med förra sommaren.

Även på gp.se har trafiken gått upp - plus 16 procent under samma period. Det är vi glada för, inte minst därför att flera andra tidningar haft färre besökare än i fjol. GP går alltså emot den trenden.

Vad är det då som lockat läsning? Jo, i första hand de stora evenemangen i stan: Madonna,Springsteen och supermatchen mellan Manchester United och Barcelona.

Bland GP:s läsare finns mängder av duktiga fotografer. Fototävlingen Sommarbilden har blivit en större succé än vi vågade hoppas - 2900 bilder har laddats upp på GP:s Facebook-sida. Tävlingen avslutades i fredags och tio bilder, framröstade av läsarna, har gått till final. Nu avgör en jury vem som tar hem förstapriset, vinnaren avslöjas kommande vecka. I och med det stora intresset har GP fått 13 400 nya följare på facebook och är nu upp i totalt 22 500.

Varför är det viktigt?

– Vi får en närmare kontakt med våra läsare. Dialogen är viktig för att vi ska få in synpunkter på hur vi kan bli bättre, säger Markus Pettersson, projektledare för sociala medier på GP.

Sommarens stora utrikeshändelse är upptrappningen av kriget i Syrien. GP:s team Sarah Britz och Magnus Sundberg har i veckan rapporterat från gränsen mot Turkiet där mängder av flyktingar samlats.

3 frågor till Sarah Britz

Vilket är ditt starkaste intryck?

– Barnen som växer upp i allt det här och vad det gör med dem.

Tänker du på något speciellt?

– Det var en liten flicka som jag träffade på flera gånger. Hon var runt sex år och ritade teckningar som visade hur Assad sprängdes i bitar och sjöng för mig om apan som skulle dödas. Det var hennes sätt att söka uppmärksamhet och bli omtyckt.

Hurdan var stämningen?

– Människorna vi träffade var besvikna på omvärlden som låtit detta ske, de älskar sitt Syrien. Just nu är 46 000 människor på flykt i det här området och det kommer hela tiden fler.

Bild - 3
Bild - 1
Bild - 2
Mest läst