Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Regnkaoset gav störningar i trafiken

Ett stort oväder drabbade Göteborg på lördagsförmiddagen. Många larm kom in om översvämmade fastigheter.

I går hade Jönköping stora problem med skyfall som ledde till översvämningar. I dag var det Göteborgs tur. Ian Engblom, meteorolog på Foreca, berättar att ett åskväder normalt varar i 20 minuter. Men under morgonen låg flera oväder på rad in mot Göteborg, från Danmark, vilket innebar att skyfallen och åskan varade betydligt längre än så.

– Göteborg har verkligen hamnat i skottgluggen för ovädren nu på morgonen. På andra platser längs kusten regnar det, men inte alls med samma kraft, säger Ian Engblom.

Samtliga spårvagnslinjer drogs med förseningar på grund av stora vattenmassor under det kraftiga regnet. Under en tid var det även helt stopp vid flera hållplatser, bland annat Hagakyrkan.

Även biltrafiken var hårt drabbad. Ett tag var E 6:an i höjd med Liseberg avstängd vilket ledde till långa köer. Framkomligheten vid Hjalmar Brantingsmotet mot Frihamnen, väg 155 i Torslanda vid Ica Maxi och Dag Hammarsköldsleden vid Järnbrott var mycket begränsad, och Trafikverket uppmanade bilisterna att köra försiktigt.

Det kom också in larm om ett 30-tal översvämmade fastigheter och villor till Räddningstjänsten.

- Värst är har det varit i Torslanda och Majorna, och det är också översvämning i en del av källaren i Nordstans köpcentrum, säger Dennis Olsson, larmoperatör på Räddningstjänsten.

H&M:s paradbutik i Nordstan fick senarelägga öppningen i dag, medan personalen gjorde vad den kunde för att svabba undan vattnet.

- Det är rör inne i fastigheten som har blivit överbelastade. Ytterligare tre till fyra butiker i varuhuset 5:an har inte heller kunnat öppna ännu på grund av skyfallet, säger marknadschefen Anders Larsson.

Sju villor på Öckerö har blivit översvämmade, enligt rapport från SOS Alarm. Även fastighetsägare i Västra Frölunda har ringt in om översvämningsskador. Det har också kommit rapporter om översvämningar på Hönö.

Bild - 2
Golvet inne på Twilfit i Nordstan är täckt av vatten.
Bild - 3
Mest läst