Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Reggae-stjärna stoppas igen

Den kritiserade jamaicanske reggae-musikern Sizzla stoppas från att spela i Sverige för andra gången på kort tid. Han skulle ha spelat i Stockholm på onsdagskvällen, men sent på eftermiddagen ställdes spelningen in. Företrädare för konsertlokalen Slakthuset bekräftar den inställda konserten för TT Spektra.

"Då vi trodde att hans negativa historia var just historia, beslöt vi i går att låta honom spela förutsatt att det så var fallet. Det har vi dock fått motbevisat", skriver Slakthuset på sin officiella Facebooksida.

Sizzla skulle från början ha spelat på Strand i Stockholm, men även den spelningen ställdes in. Bakgrunden är Sizzlas ökända homofobiska texter. 2007 skrev han under det informella kontraktet "Reggae compassionate act", där han förband sig att inte framföra mer HBT-fientligt material. Hans Europaturné har dock utlöst en våg av protester eftersom han ska ha brutit mot detta kontrakt ett flertal gånger.

Senast Sizzla besökte Sverige var 2009. Då spelade han i Malmö och stadens gayaktivister genomförde en protestaktion utanför konsertlokalen.

Mest läst