Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Realitygiganter möts på godset

  Det blir en kamp om rampljuset när ett spretigt gäng realitykändisar möts i TV3:s Realitystjärnorna på godset. Bland andra Big brother-Linda, Paradise-Samir och Hollywoodfruar-Gunilla ska dela på tv-tiden i den nya realityserien - om de gamla realityserierna.

  -Varför var ni tvungna att byta namn? Det här är mycket fulare!

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Samir Badran håller inte inne med sitt missnöje på pressträffen inför Realitystjärnorna på godset-premiären. Från början hette programmet Realitystjärnorna på slottet, men titeln fick hastigt bytas ut när SVT uttryckte sitt ogillande eftersom titeln påminde för mycket om ett av kanalens egna program. Upplägget påminner måhända till ramverket om SVT:s Stjärnorna på slottet", där kända namn inom det svenska kulturlivet möts och samtalar om livet och konsten. Men TV3:s version är, enkelt sammanfattat, gapigare.

  Paradise hotel-deltagaren tycker dock inte att det är gapigt nog.

  -Alltså jag skäms! Fy fan. Vad har hänt? Jag har aldrig sett mig själv sådär tyst i hela mitt liv. Så fort jag skulle säga något så blev det bortklippt! ryter han efter förhandsvisningen.

  Förutom Samir Badran och Paradise hotel-kollegan Aina Lesse är det Martin Melin och Zübeyde Simsek Gillström från Expedition Robinson, Gunilla Persson från Svenska Hollywodfruar, Håkan Hallin från Färjan, Linda Thelenius från Big brother och Fredrik Karlsson från Bonde söker fru som checkar in på ett slott utanför Flen och pratar i munnen på varandra. Tittarna får se deltagarna misslyckas med att mjölka kor, stycka lamm och hålla sams.

  Och så blir det tolv år gamla klippbilder från arkivet med Linda Thelenius (då Rosing) under ett guppande täcke.

  -Jag visste att det skulle komma med, det var ju så jag blev känd. Men jag tycker inte att man ska lägga fokus på det, säger Linda Thelenius, som tackade ja till att vara med i Realitystjärnorna på godset för att få visa nya snarare än gamla sidor av sig själv.

  -Jag kommer att avslöja lite känsliga grejer. Man kommer att få se sidor av mig som ingen annan har sett, lovar hon.

  Programmets främsta affischnamn är ändå Hollywoodfrun Gunilla Persson, som har flugits in till Stockholm inför premiären. Hon är klädd i en gnistrande galaklänning och håller sig hela tiden i Samir Badrans närhet. Den lite omaka duon blev goda vänner under inspelningarna, berättar hon.

  -Samir visade en beundran för mig, han uppskattade mina skämt, han förstod mig. Jag gillar hans uppriktighet. Nu är han upprörd för att han inte fick tillräckligt mycket programtid, och då gapar han och skriker. Det är något jag också hade gjort, så på så sätt är vi väldigt lika.

  Realitystjärnorna på godset får premiär i TV3 den 9 februari.

  Medverkande

  Samir Badran, 24 år. Medverkade i Paradise hotel 2013 och 2014. Släppte singeln Success med modebloggaren Viktor Frisk i somras. Duon ställer i år upp i Melodifestivalens andra deltävling med låten Groupie.

  Aina Lesse, 22 år. Medverkade i Paradise hotel 2013. Bloggare.

  Martin Melin, 47 år. Vann första Expedition Robinson 1997. Arbetar som polis och bloggar. Har också gett ut en roman och varit programledare i Kanal 5.

  Zübeyde Simsek Gillström, 45 år. Medverkade i Expedition: Robinson 2001 och 2003, samt i Robinson - revanschen 2012. Var också med i Club Goa 2005.

  Gunilla Persson, 56 år. Är en av de medverkande i Svenska Hollywodfruar.

  Håkan Hallin, 47 år. Medverkade i Baren 2000 och Färjan 2008.

  Linda Thelenius, 40 år. Medverkade i Big brother 2003 och dejtingprogrammet Den rätte för Rosing 2009. Har också setts i Sanningens ögonblick, Wipeout, Det okända och Kändishoppet. Har gett ut självbiografin Den nakna sanningen, släppt singlarna Summer love och Forget me, forget me not och startade 2006 det politiska partiet Unika partiet.

  Fredrik Karlsson, 31 år. Medverkade i Bonde söker fru 2007.