Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Ranégie klar för Blåvitt

FOTBOLL: Testveckan stärkte intrycken. Därför blir Mathias Ranégie kvar i Blåvitt. - Han vinner allsvenska skytteligan nästa år, spår Lärje/Angereds fotbollsansvarige Roy Eliasson.
Han är 22 år, 196 cm lång och har gjort 25 mål på 19 matcher under första säsongen i division 2. I söndags kväll träffade Mathias Ranégies nuvarande klubb (Lärje/Angered) hans nästa (IFK Göteborg). Efter gårdagens inledande samtal slutförhandlas avtalets personliga detaljer i dag.
- Vi skall titta igenom avtalsförslaget, men är väl överens. Vi får en liten slant till ungdomsverksamheten så att vi kan utbilda nya Ranégies i framtiden, säger Roy Eliasson.
Avtalet, som vad GP erfar sträcker sig över två år, innehåller en vidareförsäljningsklausul, som ger Lärje rätt till del av framtida övergångspengar.
- Det skall bli mycket intressant att följa det här, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild i en första kommentar.
Förtjusningen i Blåvitts ledning är ömsesidig. Stefan Landberg är assisterande tränare i IFK Göteborg och har följt den första träningsveckan.
- Han representerar en spelartyp vi inte har i dag. Mathias är oerhört osnäll mot sig själv och tänker inte på sin kropp.
Allsvensk skyttekung redan nästa år?
- Så långt sträcker jag mig inte. Han har alla förutsättningar att gå riktigt långt och har näsa för mål. Jag har jämfört honom med Pascal Simpson, skicklig på att suga fast bollen i straffområdet.
Håkan Mild:
- Han har näsa för mål, är orädd i boxen och villig att offra sig. Det är lite "Kneten" (Kennet Andersson) över honom.
Även Gais, Elfsborg, Häcken, Groningen - och till slut även Öis - anmälde intresse för 22-åringen - men för sent. I dagarna skriver spelaren, som för sju år sedan lade av med fotbollen och senare spelat seriefotboll hos pappan i centrala Paris, på för IFK Göteborg.
- Hade Gais övertalat mig att träna med dem hade jag kanske hamnat där. När du börjar träna med ett lag är det svårt att byta, säger Mathias Ranégie om klubbvalet.
Varför lade du av?
- Det är svårt att komma ihåg vad man tänkte på. Det var väl tjejerna som tog över.
Efter ett år i femman och ett i tvåan tar anfallaren nytt jättekliv i seriesystemet.
Lärje/Angereds fotbollsbas Roy Eliasson tar stora ord sin mun:
- Det finns väl de som anser att jag är galen, men jag har sagt till Håkan Mild att han blir allsvensk skyttekung nästa år. Han har en boxkompetens som saknar motstycke i Sverige.
Hur många mål tror du att han kan göra?
- 15-16. Då vinner han skytteligan.
En framtida landslagsman?
- Absolut.
Mathias Ranégie kommenterar Eliassons beröm så här:
- Att göra mål i division 2 och i allsvenskan ... det behöver inte var så mycket svårare. Men det kan vara det. Jag är nöjd om jag gör tio mål. Det är inte alls säkert att man får lika mycket speltid i allsvenskan.
Mathias Ranégie
Född: 14 juni 1984.
Bor: Högsbo.
Yrke: Kock ("Var Torbjörn Nilsson också kock? Hoppas man får hans karriär då.").
Klubbar: Masthugget, Ledalloys (Paris), Majorna (2005), Lärje/Angered (2006), IFK Göteborg (2007-).
Aktuell: IFK Göteborgs första nyförvärv inför nästa säsong.
Mest läst