Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Radarparet Christer och Morgan i scenshow på Draken

P3-vännerna Christer och Morgan gör show. I november ställer de sig på Drakens scen för att behandla ämnet kompisar. - Det finns ingenting som slår det direkta mötet med publiken, säger Christer Lundberg.

Vid sidan av deras nya radioprogram avslöjar den folkkära programledarduon ytterligare ett projekt. Den 29 november är det premiär för Kompisar på Draken, en nyskriven show om vänskapens betydelser, rädslor, vedermödor och välsignelser.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är ett otroligt spännande ämne som får för lite uppmärksamhet. Det är lite underligt att folk lägger så mycket pengar och så många terapitimmar på att underhålla sina kärleksrelationer, när forskning visar att det är vänskapsrelationerna som spelar störst roll för välbefinnandet. Man slänger sig gärna med uttryck som min polare och så vidare, men pratar inte lika ofta om vad det faktiskt innebär att vara vänner, säger Christer Lundberg.

Kompanjonerna ledde i över ett decennium det publiktrogna P3-programmet Christer - din vän i etern. I december sändes sista avsnittet. Programledarna bjöd in till kramkalas och en sentimental avskedsfest på Pustervik.

Båda har en viss vana vid scenen. Morgan Larsson gjorde show av sin bok Radhusdisco och Christer Lundberg har sedan länge spelat med bandet Universal Poplab.

I den kommande föreställningen poängteras det faktum att vänskap inte alltid är en dans på rosor.

- Det finns förpliktelser. Någon hör av sig och säger "vad gör du på lördagkväll?" och man svarar att man inte har några direkta planer, så säger kompisen "vad bra, då kan du hjälpa mig flytta". Eller som när någon ringer mitt i natten och frågar om man händelsevis råkar ha lite hasch hemma. Det händer väl inte nuförtiden, när jag är tvåbarnsfar. Men det finns alltid två sidor av myntet när det kommer till vänskap.

Vänskapen till Morgan säger han är den enda som inte blivit påfrestande.

- Vi har lyckats vara vänner i tjugo år och jobbat tillsammans elva av dom utan att bli ovänner. Det låter nästan lite äckligt, men vi är som ett gammalt lyckligt gift par, säger Christer Lundberg.

Programledarduon är även aktuella i radion med nya Christer och Morgan rapporterar - en timme innan sex. I programmet, som har premiär på måndag klockan 17, ska nyhetshändelser diskuteras tillsammans med lyssnarna.

Mest läst