Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Rönnberg: Vi var förtjänta av en riktig kalldusch

Är Frölundaspelarna slutkörda? Det såg ut så mot Linköping. – I framförallt andra perioden var benen inte alls med, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölunda matchas hårt, i och med framgångarna i CHL. Men för den skull ändras inte träningsupplägget.

– Vi har kört dubbla träningspass de sista två veckorna. Det är ingen ursäkt, absolut inte, men det syntes att vi inte riktigt var med därute. Killarna saknade den rätta utstrålningen, säger Roger Rönnberg, och fortsätter:

– Vi gjorde helt enkelt inte jobbet ute på isen i dag. Det här var ett skolboksexempel på hur man bäst förlorar en hockeymatch. Vi släppte in fyra mål i boxplay, vi visade upp dålig disciplin i tredje perioden – ja, vi var inte ens i närheten. Vi gjorde helt enkelt inte jobbet.

Anton Axelsson är glad över att vara tillbaka på isen sedan en tid tillbaka – men tycker det är mindre kul att åka dit med 0-5 mot Linköping.

– Sådan är elitidrotten. Man kan vinna med 7-0, och man kan förlora så här. Några procent upp eller ner, och det kan bli sådana resultat. Det farliga är att hålla på och älta det för mycket. Jag är sur och förbannad nu – men det tjänar inget till att analysera och hålla på. Det är bara att rycka upp sig, säger han.

Har ni kört för hårt senaste tiden?

– Jag själv är inte sliten, men visst kan det ligga någonting i det … Vi har kört väldigt hårt. Men ta en skidåkare. Han eller hon kanske normalt sett hamnar på prispallen – sedan kommer ett lopp med en 28:e plats. Det är sådant som händer. Själv är jag nästan övertänd när jag kommer in på isen, för det är så himla kul att spela igen, svarar han, och fortsätter:

– Här står jag och stammar och svamlar och vet inte om du ens har ställt en fråga som jag försöker hålla på att svara på. Det här var en sådan match när det inte riktigt funkade för oss, och det är bara att försöka acceptera det. Och inte fundera för mycket på det.

Det känns som om Linköpings spelare både var lite piggare och lite hetare. Håller du med om det?

– Ja, jo, det kan jag göra. Absolut. Så var det nog, och Linköping är ett bra lag. Detta är mitt elfte år i ligan, och jag blir inte riktigt klok på den. Det är så kompakt, alla kan slå alla om ena laget har en sämre dag, och det kan rinna iväg som i dag.

Roger Rönnberg:

– Så som vi uppträdde idag, så var vi förtjänta av en riktig kalldusch. Och det fick vi. Vi var blekare än på väldigt, väldigt länge.

Mest läst