Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
kollagehockey

Rönnberg om gnället: "Jag svarar på raka frågor med raka svar"

Grinigt på isen – och gnälligt vid sidan av. – Jag svarar bara ärligt på de frågor som jag får, kontrar Roger Rönnberg.

Kvartsfinalen mellan Frölunda och Djurgården har alltså ökat i temperatur. Den uteblivna bestraffningen på Marcus Sörensen i match två fick 031-coachen Roger Rönnberg att ilskna till på presskonferensen.

– Vi var förberedda på att spela mycket boxplay på Hovet. Det är ett jäkla tryck på läktarna – och det blir ett tryck på domarna. De kan i stressen och hettan ta en del konstiga beslut, sa Rönnberg.

Det fick i sin tur Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson att tröttna.

– Det är jävligt larvigt att använda presskonferensen och medierna för att gnälla. Det är inte första gången som han gör det och han borde ta hand om sina egna spelare i stället, sa Eriksson till Expressens hockeyreporter Henrik Sjöberg.

Det får Rönnberg att svara.

– Djurgården tycker att jag gnäller, men jag svarar på raka frågor med raka svar. Jag har inte duckat. Nu är det klart att Sörensens tackling på Lasch går till Disciplinnämnden – och då får nämnden avgöra det. Nog snackat om det, säger Rönnberg.

Besked om Sörensens eventuella avstängning bör komma före matchstart i morgon klockan 16 – och Frölundas lagkapten Joel Lundqvist säger så här.

– Det är tur att Lasch inte blir allvarligt skadad. Det är det jag känner. Det såg otäckt ut först, när han flög i isen. Träffar Sörensen så reser sig han inte ...

Mest läst