Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Rönnberg hyllar fansen: En extra spelare

Efter suddenavgörandet mot Luleå säkrade Frölunda andraplatsen i SHL, vilket innebär att laget får hemmafördel i slutspelet.– Det betyder mycket för oss att få spela inför våra underbara fans. Det är som en extra spelare, säger tränare Roger Rönnberg

Med tre omgångar kvar av grundserien är Frölunda redan klar tvåa i SHL:s grundserie. Det innebär att laget spelar fyra av sju matcher hemma i Scandinavium i såväl kvartsfinal, som eventuell semifinal och även möjlig final förutsatt att seriesegrande Skellefteå inte står för motståndet i kampen om guldet.

Något som ses som en stor fördel av både spelare och tränare i Frölunda:

– Det är självklart viktigt. Det är fantastiskt att spela på hemmaplan inför den publiken vi har. Det är ett fantastiskt stöd så det var väldigt skönt och viktigt att vi kunde säkra det, säger Lasse Johansson.

Roger Rönnberg är inne på samma linje och statistiken talar sitt tydliga språk. På 24 hemmamatcher under säsongen har Frölunda vunnit 20.

– Det betyder mycket för oss att få spela inför våra underbara fans. Det är som en extra spelare, säger Roger Rönnberg.

Vad betyder det att ni har vunnit sju av sju matcher i förlängning?

Det är väldigt positivt. Det finns en vinnarmentalitet i det här laget och vi har en stark tro på att vi kan vinna alla typer av matcher. Även sådana här matcher där vi får till vårt spel, säger han.

Mest läst