Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

    Den här artikeln ingår för dig som är kund.

    Rökiga ribs på latmaskens vis

    4 portioner

    Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

    75 min

    Vem kan motstå riktigt goda grillade revben? Kokar man dem innan går det kvickt och smidigt att grilla dem sedan.

    1,5 kg kamben eller spareribs

    2 msk liquid smoke

    2 lagerblad

    1/2 gul lök, skivad

    1 tsk salt

    1 kanelstång

    10 hela pepparkorn

    2 dl bbq-sås med hickorysmak

    1 msk chipotlepaste

    1 apelsin, skal + lite saft

    1 kruka färsk timjan

    Dra bort hinnan på baksidan av revbenen. Lägg dem i en stor kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker. Tillsätt liquid smoke, lagerblad, lök, salt, kanelstång och pepparkorn. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i 1 timme. Låt svalna i lagen och lyft sedan upp och torka av.

    Blanda bbq-såsen med chipotlepaste efter smak. Tillsätt rivet apelsinskal, lite saft och repad timjan. Pensla revbenen med såsen så att det täcker ordentligt.

    Grilla i ett par minuter innan du penslar på mer bbq-sås. Fortsätt på samma vis tills du fått fin yta. Revbenen behöver inte mer än max 10-15 minuter eftersom de redan är kokta. Passa så att de inte bränns.

    Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.