Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rårisskål med pocherade ägg, bacon och avokado

För 4 portioner, 45 minuter

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mitt försök att återskapa en rätt som jag åt varje morgon på mitt favorithotell Sunset Marquis i Los Angeles. En helt perfekt start på dagen. Fräsch, mättande och precis lagom nyttig.

2 dl råris, fullkornsris, rött eller svart ris

70 g bacon, strimlat

4 ägg

ättika eller vinäger

1 avokado, tärnad

8 rädisor, tunt hyvlade

12 cocktailtomater, i halvor

olivolja

bladpersilja

flingsalt och nymalen svartpeppar

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan och låt svalna något, medan du fixar resten.

Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

Pochera äggen. Det vill säga: Knäck dem i var sin kaffekopp. Koka upp vatten med lite ättika och salt. Sänk värmen, vattnet ska bara sjuda. Häll försiktigt över äggen i kastrullen, så nära ytan som möjligt och låt sjuda i 3-4 minuter. Lyft upp varsamt och låt rinna av på hushållspapper. Ju färskare ägg, desto bättre resultat.

Fördela riset i fyra skålar. Lägg på ett ägg i varje. Toppa med bacon, avokado, rädisor och tomater. Ringla över några droppar olivolja. Strö över bladpersilja, lite flingsalt och peppar.