Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Pyramidbolag i konkurs

Pyramidbolaget C3 Play har gått i konkurs. Åklagare granskar de mer än 50 polisanmälningar som har kommit in.
Historien om C3 Play blev drygt två år lång. Bolaget startade 2005 och marknadsförde, som GP tidigare berättat, en tv-box som inte fanns i verkligheten. Ett stort antal personer, framför allt i Västsverige, lockades att köpa andelar i säljpyramiden. Många betalade sexsiffriga belopp.
På måndagen sattes föreaget i konkurs på begäran av två tidigare anställda. Nu är frågan om någon ska ställas till svars för affärerna. Vice chefsåklagare Ove Jäverfeldt vid ekobrottsmyndigheten i Borås håller i ärendet.
- Brottsmisstanken är bedrägeri. Jag har börjat titta på målet och vi ska förhöra vissa personer. Vi har ett stort antal anmälningar, det är nog minst 50-60 anmälda brott, säger åklagaren.
Han vill inte uppge vilka personer som ska höras. Men rimligtvis handlar det om C3 Plays ledning, bland annat den 42-åring från Boråstrakten som anses ha varit hjärnan bakom verksamheten och som tidigare varit inblandad i andra pyramidbolag.
26 västsvenskar som satsat pengar i C3 Play har gått samman och anlitat advokat för att få pengarna tillbaka. Utsikterna är dock inte särskilt goda, enligt konkursförvaltaren Örjan Jarvin.
- Mitt spontana svar är att det ser mörkt ut. Vad jag förstått finns det troligen inte några tillgångar i bolaget.
C3 Play hade ingen styrelse vid konkursen och var bokföringen finns är okänt. Bolagets siste styrelseordförande, en 66-årig man skriven i Halland, går inte att nå.
- Jag har sökt honom flera gånger men han låter sig inte avhöras, konstaterar Jarvin.
Samtidigt planerar några personer som varit aktiva i pyramidbolaget att dra igång verksamheten på nytt, nu under namnet Prodirect AB. I styrelsen sitter bland annat en frikyrkopastor i Borås och en lantbrukare i Småland som var C3 Plays största enskilda aktieägare.
Mest läst