Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
attentat på pustervk 2003.jpg

Punkbandet Attentat blir film

Bandet har spelat sedan 1978, nu ska allt dokumenteras.

Arbetsnamnet på filmen om det legendariska punkbandet från Göteborg är Glöden som aldrig slocknade. Filmen kommer att innehålla såväl historiskt material som nyinspelat, för bandet är i högsta grad aktivt. Nästa år är det dags för ännu en turné och en ny platta ska spelas in.

Mannen bakom projektet är Jonas Nyström, som fick idén i en taxibil en sen lördagskväll. Chauffören verkade bekant och visade sig vara Attentats gitarrist, Magnus "Paddan" Rydman. En färsk demo spelades upp där och då och Nyström beslöt direkt att han ville göra film om bandet.

- Vilken glöd! Vilka låtar! Vilket engagemang! Attentat har spelat sedan 1978 – vad driver dem att fortsätta? Det vill jag ta reda på, där finns en intressant historia att berätta, förklarar Jonas Nyström i ett pressmeddelande.

Attentat är ett av banden som syntes och hördes mest i den första svenska punkvågen i slutet av 1970-talet och kan sägas vara lite av Göteborgs motsvarighet till Stockholms KSMB och Ebba Grön. Efter en lyckad återförening på Peace & Love 2010, har bandet fortsatt att turnera och spela in nytt material.

Jonas Nyström har hittat en hel del filmmaterial från diverse scener men vill ha mer och uppmanar alla som har filmmaterial, bilder eller bara goa historier att höra av sig till honom.

Mest läst