Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
figge1

Publikfavoriten förlänger med Frölunda

Robin Figrens framtid har länge varit osäker. Nu är det klart att forwarden spelar i Frölunda även nästa säsong.– Det är i Frölunda som jag vill vinna och utvecklas så det har varit mitt mål att få stanna så jag är väldigt glad över situationen, säger Figren till GP.

Robin Figrens framtid har varit en källa till spekulationer under hela våren efter att ha suttit på ett utgående kontrakt.

Nu är det klart att forwarden stannar i Frölunda även nästa säsong. Det är en nöjd Figren som nu lägger förhandlingarna bakom sig och går in med fullt fokus i slutspelet.

– Det känns skönt. Det är en liten lättnad. Det har tagit sin lilla tid men det är skönt att det är klart och verkligen kunna släppa det och lägga allt fokus på hockeyn och slutspelet som kommer, säger Figren.

Vad är det som har gjort att det tagit tid?

– Tagit tid ... vissa förhandlingar ser ut sådär. Vissa tar längre tid och vissa går fortare. Det förra kontraktet jag skrev gick väldigt fort och det här tog lite längre tid, men nu är det klart i vilket fall.

Har din inställning varit att stanna i Frölunda?

– Ja. Det är i Frölunda som jag vill vinna och utvecklas så det har varit mitt mål att få stanna så jag är väldigt glad över situationen.

Kontrakt blev påskrivet dagen innan Frölunda kliver in i slutspelet mot ett Djurgården som blev klart för kvartsfinal efter en rafflande play-in-serie mot Brynäs.

– Det har ju spekulerats en del så det är skönt att verkligen kunna lägga det åt sidan och bara kunna koncentrera sig på hockeyn.

Hur blir det när slutspelet drar igång nu?

– Det blir kul. Vi har gått länge och väntat på den här tiden så det ska bara bli skönt att gå ut och njuta och ha kul.

Vad blir viktigt för er mot Djurgården?

– Det kommer bli många punkter men över hela så tror jag att det är viktigt att vi kommer igång bra i första hemmamatchen och verkligen försöker sätta vår prägel på hela serien, det är det jag tror blir viktigast just nu.

Mest läst