Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

"Publiken ska njuta"

Less is more? Snarare tvärtom när Sean Banan tävlar.

Dalahästar, granar och en kungatron är bara delar av scenografin när Sean Banan går ut som första tävlande i startfältet på lördag.

Efter första repet på torsdagen kände han sig lättad.

- Nu känns det underbart, säger han. Det gjorde det inte innan repet i dag. Innan repet var jag sjukt nervös. Nu är den stressen borta, nu är allt satt på plats. Perfekt. Nu känner jag att jag mår jättebra. Allt satt på smäcken.

Det detaljrika numret är framarbetat av honom och Rickard Engfors.

- Det blir så galet när vi jobbar ihop, han är så underbar, säger Sean Banan. Jag försökte kombinera min kreativa bananifierade sida med hans kreativa och administrativa sätt att tänka. Han är fett erfaren, en riktig veteran.

Förutom granar, guldkonfetti och dansare kommer han bjuda på 17 (!) klädbyten under sitt nummer. Men alla detaljer har sin egna, specifika roll i texten.

- Lyssnar man på texten kommer man förstå all rekvisita jag har i min show, säger han. Allt har en tanke bakom det hela. Publiken ska lyssna på texten, publiken ska njuta av showen, publiken ska uppleva bananen.

Både Skatteverket och Carola Häggkvist får sig varsin åthutning i låten. Men det ska inte ses som kritik, menar Bananen - snarare tvärtom.

- Vem är det som är boss i Sverige? Det är inte Persbrandt eller Reinfeldt. Det är kungen! Och vem sitter bredvid kungen? Drottningen. Och vem är Sveriges schlagerdrottning? Carola! Och där ska jag sitta bredvid henne. Ett plus ett blir två.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.