Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
publik

"Publiken är absolut bäst i världen"

Som tävlingsledare basar Tomas Torgersen över Gothenburg Horse Show. Han ser årets upplaga som en av de främsta i evenemangets 40–åriga historia.

Den 40:e upplagan av Gothenburg Horse Show är över. Jubileet lockade sammanlagt drygt 89 000 åskådare och bjöd på en dramatisk avslutning i hoppningens världscupfinal. Tävlingsledaren Tomas Torgersen, som varit med sedan starten, är nöjd med publiktillströmningen.

– Vi har inget arkiv så vi kan gå tillbaka och titta hur många åskådare vi hade 1982 men det här är definitivt en toppnotering. Publiken som satt här är absolut bäst i världen. De är lika tillmötesgående mot alla ryttare, de kan sporten och de fyller hallen. De är den viktigaste delen och kan skapa stämning. Det spelar ingen roll hur mycket jag springer runt och klappar själv – publiken är vår största tillgång, säger han.

Hur låter det om du sammanfattar årets upplaga?

– Det är många superlativ som åker runt i rummen här och det måste man ta till sig. Vi får väldigt bra feedback på det vi gör, både från det Internationella förbundet – som har oerhörda krav – och från ryttarna. De skulle applådera om vi skulle lägga finalen här i Göteborg två år i rad.

Tomas Torgersen passar också på att hylla de 340 volontärer som arbetat frenetiskt med att ställa i ordning banorna som Santiago Varela designat.

– Vi har 340 människor som är experter på det de gör här. De vet exakt vad de ska göra när de är här, säger han.

Samtidigt kommer banbyggaren Santiago Varela och berömmer tävlingsledaren för helgen.

– Ni gjorde ett utomordentligt jobb, säger han.

– Ja, du hör ju, säger Tomas Torgersen, att få höra det där är jätteroligt.

Hur ser Gothenburg Horse Show ut om ytterligare 40 år?

– Det har ändrat sig ofantligt mycket sedan jag var med de första tävlingarna. Men basen med tävlingen på banan har funnits kvar och det hoppas jag den gör om 40 år också.

Mest läst