Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1362b1024.jpg

Prisbelönt mode i ny bok

Det engelskspråkiga mode- och livsstilsmagasinet Stockholm New gav endast ut tolv nummer under åren 1993 och 2002. Tidningen, som startades av Christina Sollenberg Britton and Claes Britton, hyllades för sin banbrytande och trendsättande stil, och fotografer som Denise Grünstein, Ewa-Marie Rundquist och Mario Testino bidrog med spektakulära modereportage. Fast mest uppmärksamhet fick kanske Mikael Janssons svartvita bilder på en stajlad, plattångad kronprinsessan Victoria från 2002.

Nu har de bästa bilderna och texterna samlats i en stor coffee table-bok. Samtidigt öppnar utställningen Stockholm New - nationalromantik från dubbla sekelskiften: modefotografi möter måleri, på Thielska Galleriet i Stockholm. Den visar ett urval av tidningens bilder presenterade i storformat som samspelar med nyckelverk i Thielskas samling.

-Jag har alltid tyckt att modefotografin, åtminstone av det grandiosa, romantiska slag som vi står för, har tagit över något av den roll som måleriet spelade då, säger Claes Britton i ett pressmeddelande.

Utställningen pågår mellan 5 juni och 1 september 2013.

Mest läst