Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
GP0501_Flykting

Prisas för sina insatser för ungdomar och ensamkommande

Årets fotbollsförening i Göteborg blev Askims IK. Klubben får utmärkelsen efter sitt arbete med klubbens barn och ungdomar – samt sitt sociala ansvar.

Klubben har tagit ett stort ansvar för ensamkommande flyktingar. Nyligen ordnade klubben "Välkommen Cup". En turnering där ensamkommande flyktingar fick spela mot svenska ungdomar.

Under Göteborgs fotbollförbunds årsmöte utsågs Askims IK till årets förening.

"Askims IK är en förening som genom enträget och målmedvetet arbete utvecklat sin barn- och ungdomsverksamhet på både pojk- och flicksidan. I dokumentet "Den rödsvarta tråden" har föreningen sammanfattat ambitioner, vägval och riktlinjer för de nästkommande fem åren. Genom detta arbete har föreningen skapat goda förutsättningar för att utvecklas ytterligare. Föreningen har också en god framförhållning när det gäller utvecklingen av Kobbegården och har insett betydelsen av att ta ett stort socialt ansvar och vara delaktig i samhällsutvecklingen", lyder motiveringen.

Klubben själva är självklart glada över utmärkelsen.

– Vi är såklart oerhört stolta och glada över denna utmärkelse vilket är ett starkt kvitto på att vi alla i föreningen gör ett mycket bra och viktigt ideellt arbete. Detta ger oss extra kraft att fortsätta jobba hårt och sträva mot våra mål, säger ordförande Lars Kalméus.

Mest läst