Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Madeleine.jpg

Prinsessan villebråd i New York

Om prinsessan Madeleine trodde att hon skulle få lugn och ro, och få vara i fred för de skandinaviska medierna, genom att fara till New York misstog hon sig.

Hovets vädjan om ”lugn och ro i denna svåra situation” och att prinsessan Madeleine skulle lämnas i fred för ”mediernas extrema bevakning” efter sin brutna förlovning klingade åtminstone ohörd på lördagseftermiddagen.

Såväl svenska som norska mediebolag – inklusive TT – hade skickat medarbetare till Newarks flygplats, sydväst om New York, där hennes plan landade strax före klockan 14 lokal tid.

Flera team med reportrar och fotografer hade spridit ut sig på flygplatsen, inklusive i ankomsthallen, för att inte missa något. Men av allt döma lyckades prinsessan undkomma medieuppbådet.

Bokat plats på plan

Tidningar har bokat in reportrar och fotografer på olika plan från Stockholm till New York över flera dagar för att inte missa prinsessan.

Prinsessan Madeleine anlände i alla fall till ett soligt och välkomnande New York; på lördagen syntes bara lätta fjädermoln på himlen över världsstaden.

New York är något av en andra hemstad för prinsessan Madeleine, som vistats här flera perioder under sitt vuxna liv. Hon har ett nätverk av vänner som fångar upp henne, och även lär skydda prinsessan mot nyfikna medier och (svensk) allmänhet.

Åker till Seattle

Bland annat praktiserade hon under en tid på FN:s barnfond Unicef. Häromåret bodde även dåvarande pojkvännen Jonas Bergström här med henne en tid.

Den närmaste tiden ska prinsessan Madeleine enligt hovet arbeta på kontoret för USA-avdelningen för Childhood Foundation, den stiftelse som drottning Silvia grundat och som arbetar med utsatta barn och ungdomar.

Hon ska dessutom närvara vid den Sverige-vecka som Svenska handelskammaren arrangerar i Seattle i nordvästra USA i början av maj.

Mest läst