Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Prinsessan Victoria och prins Daniel besökte musikskoleverksamheten El Sistema i Hammarkulleskolans idrottshall i fredags

Prins Daniel berörd av El Sistema

Prins Daniel, hertig av Västergötland, är nöjd med sin första rundresa här. Starkast intryck gjorde besöket i Hammarkullen.

"El Sistema-eleverna och lärarna träffade mig rakt i hjärtat", säger prinsen.

I tre dagar har kronprinsessparet rest runt i Västergötland. Programmet avslutades på Gothia Science Park i Skövde. Sammanlagt besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel elva kommuner.

Det här var deras första gemensamma besök i Västergötland.

Prinsen som också är hertig av Västergötland, säger via hovet:

"Västergötland är ett landskap som har mycket att erbjuda. Jag är glad över möjligheten att få ta del av det. Besöket i Hammarkullen gjorde väldigt starkt intryck på mig".

I fredags besökte kronprinsessparet Hammarkulleskolans idrottshall. 170 barn som går musikutbildningen El Sistema hade konsert. Efteråt ville kramkalaset med barnen aldrig ta slut.

"Jag hoppas att många tar chansen att ta del av detta fantastiska projekt", säger prinsen.

El Sistema startade ursprungligen i Venezuela som ett socialt projekt. Sedan dess har olika projekt startat i världen. I Sverige är Hammarkullen först.

Kronprinsessan Victoria är självklart van vid allt från invigningar och större galamiddagar till officiella besök. Men den här gången var det en stor skillnad även för henne. Hon berättar hur det känns att ha prins Daniel vid sin sida.

"Det är inte bara en prins vilken som helst. Det är min alldeles egen prins. Jag känner en stolthet att få visa upp prins Daniel för Sverige och en glädje att få uppleva Västergötland tillsammans", säger kronprinsessan via hovet.

Intresset för kronprinsessparets besök i Västergötland var stort. Det följdes av ett pressuppbåd med ett 60-tal fotografer och journalister.

Länsstyrelsen ansvarade för programmet tillsammans med hovet.

Mest läst