Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Pringle klar för Frölunda fotboll

Martin Pringle blir ny tränare i Frölunda. - De har en spännande trupp och ville ha in någon med min erfarenhet, säger Pringle.

Robert Bärkroth i Frölundas fotbollsstyrelse motiverar tränarvalet så här:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- En go kille, som brinner för sitt och har passion för fotboll.

Martin Pringle kommer från jobbet som assisterande i i Örgryte. Han blev analysansvarig när Åge Hareide kom in som huvudtränare efter U21-EM och Janne Carlsson tog ett kliv tillbaka. In i det längsta väntade Martin Pringle på nån form av besked från Öis inför nästa säsong.

- Jag har fört en dialog med Dick om framtiden, men han har ju inte kunnat säga något innan det blivit klart med ny tränare.

För Frölunda är Martin Pringle naturligtvis ett utmärkt namn. I våras fick dåvarande tränaren Jonas Andersson sparken. Han ersattes av assisterande Staffan Thorstensson.

Nu får Frölunda ett etablerad tränare som förhoppningsvis kan ta hand om de talanger som finns, och möjligen locka några fler.

Kanske någon från Örgryte.

Martin Pringle går för närvarande sista året på den högsta av tränarutbildningarna.

- Han har mycket erfarenhet och siktar högt i sin karriär, säger Robert Bärkroth.

Pringle har också jobbat som biträdande tränare i Gais och huvudtränare i Göteborg FC. Som spelare var han i Helsingborg och proffs i Benfica och Charlton och ett kort tag i Grimsby.

Bild - 1
Mest läst