Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Rick & Steve: the happiest gay couple in all the world är en av de serier som visas i Kanal 5 i veckan.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Pride hela veckan i tv-rutan

  Kanal 5 firar Pridefestivalen med att byta ut de ordinarie programmen klockan 20.00-23.00 mot program med HBT-tema. Alla dagar, hela veckan.
  Det är första gången som Kanal 5 samarbetar med Pridefestivalen och gör en temavecka. Men så är också Stockholm värd för Europride i år.
  - Vi kände bara att det var en så klockrent rolig idé. Så varför skulle vi inte göra det? säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.
  Kvällarna börjar klockan 20.00 med gayavsnitt av några av femmans populäraste serier. Tittarna har fått rösta på sina favoriter och bland annat har de valt Ugly Betty-avsnittet där hon spelar flickvän till sin killkompis, för att hans mamma inte ska förstå att han är gay.
  Klockan 21.00 blir det dokumentärer. På tisdag visas den amerikanska dokumentären Odd one out om tre transsexuella tonåringar som lever i samhällets utkant. Dagen efter blir det en brittisk dokumentär om män som kom ut under en tid då homosexualitet fortfarande var olagligt i landet.
  Dan Panas vill ogärna välja ett favoritprogram, men puffar lite extra för den kultiga komediserien Rick & Steve: the happiest gay couple in all the world. Det är en dockserie i söt Playmobile-stil. Innehållet, däremot, är allt annat än barnanpassat.
  - Men tanken med veckan är att det ska finnas något för alla att gilla.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.