Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Premiär för nya Frölunda torg

  I dag klockan tio inleds en fyra dagar lång premiärfest på Frölunda torg. Det är hela den norra delen av det utbyggda köpcentret som står färdigt att visas upp.

  Med nio nya affärer passerar Frölunda torg nu 150 butiker. När etapp två av den stora ombyggnaden är klar nästa vår ska det finnas 200.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Ambitionen är att tillgodose de flesta behov en kund kan ha. Vi har varit angelägna om att få en bra spridning inom olika områden som mat, mode, teknik, hem och sport, säger centrumchefen David Schongin som redan fått kvitto på att kunderna uppskattar utbyggnaden.

  - Sedan invigningen av det andra salutorget och 20 nya butiker, i oktober förra året, har omsättningen legat långt över prognosen, säger han.

  Frölunda torg som vid invigningen 1966 var Europas största köpcentrum, har byggts om och byggts ut ett antal gånger genom åren. 2007 fick ägaren Diligentia, som är helägt dotterbolag till Skandia, bygglov för första etappen av den ombyggnad som nu pågår. Den kostnadsberäknades då till minst en och en halv miljard kronor.

  Planen omfattade, förutom själva köpcentret, också ny spårvagnshållplats, nytt stadsdelstorg och Kulturhus. Dessa invigdes också i oktober förra året.

  En tredje etapp finns med i planerna, men är ännu inte beslutad.

  - Det handlar om en byggnad bakom specialistsjukhuset, eventuellt med ett utökat vårdinnehåll. Visionen är att Frölunda torg ska kunna erbjuda allt vad människor efterfrågar, både när det gäller varor och samhällstjänster, säger David Schongin.

  Den stundande premiärfesten kommer att bjuda på musik, överraskningar och massor av extraerbjudanden, lovar centrumchefen men vill inte avslöja några detaljer i förväg.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.