Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tomajö

Positiva besked kring Bjärsmyr och Hysén

Det är mindre än en vecka kvar till premiären. Då kommer positiva besked kring två blåvita kuggar.Både Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr är tillbaka och kör för fullt med IFK.– "Tobbe" har kört fullt och "Bjärsa" har kört fullt och de känner ingenting, säger Jörgen Lennartsson.

Det var en sparsmakad samling spelare som klev ut i blåsten på Kamratgården under tisdagen med mindre än en vecka kvar till premiären.

Inför matchen mot Falkenberg kommande söndag fick tränare Jörgen Lennartsson positiva besked kring två av sina nyckelspelare.

Tobias Hysén och Mattias Bjärsmyr som dragits med skadebekymmer är tillbaka i full träning inför den allsvenska starten.

– "Tobbe" har kört fullt och "Bjärsa" har kört fullt och de känner ingenting. Det var ju mening också, säger Lennartsson och fortsätter:

– Vi tog lite höjd så att de fick vila Randersmatchen för att kunna vara med och köra allt den här veckan.

Hos IFK Göteborg – där Tom Pettersson, Thomas Rogne och Adam Johansson håller på att rehaba på väg tillbaka från skador och Benjamin Zalo och Erik Dahlin blir borta längre efter operationer – ligger mycket av fokus på att helt hitta rätt på naturgräs efter en vår och ett cupspel präglat av konstgräs.

– Nu har vi övergång mellan konstgräs och naturgräs som är en viktig faktor och att hitta den rätta känslan, säger Lennartsson.

Naturgräs får även Emil Salomonsson känns på när han under tisdagen kliver ut på Friends arena för att spela mot Tjeckien med landslaget.

– Jag kommer att kolla på det med glädje. Det är roligt för honom och det kommer gå jättebra, det är jag helt säker på. Han är verkligen värd det.

Har du sagt åt Emil att hugga på Zlatan nu när hans kontrakt går ut i sommar?

– Nej, det har jag inte gjort, säger Lennartsson och skrattar.

Mest läst