Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Poliskonferens utlagd på nätet

En telefonkonferens mellan amerikansk och brittisk polis har offentliggjorts av det internationella hackernätverket Anonymous.

Vid konferensen diskuterar FBI och Scotland Yard problemet med hackare, däribland nätverken Anonymous, Lulzsec och Antisec. I samtalet diskuterar de medverkande poliserna bland annat vilka gripanden som har gjorts, och hur de planerar att bygga åtal mot de misstänkta hackarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Scotland Yard lämnar en utförlig redogörelse för utredningsläget i Storbritannien och erbjuder dessutom FBI flera olika kontakter för att hjälpa den amerikanska utredningen framåt.

Men den hemliga telefonkonferensen hackades av just Anonymous, som på fredagen offentliggjorde en ljudupptagning från samtalet på internet.

Enligt BBC har FBI bekräftat läckan.

Anonymous offentliggjorde samtidigt ett mejl, skickat från FBI till andra polismyndigheter i USA, Storbritannien och Sverige. I mejlet finns detaljer om den planerade telefonkonferensen, som hölls den 17 januari, bland annat om vilka som erbjöds att delta. Enligt Anonymous uppgifter ska mejlet bland annat ha skickats till tre poliser på svenska Rikspolisstyrelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.