Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
3311745650 (1)

Polisjakt: Larm om rånförberedelse i Göteborg

Polisen sökte under onsdagseftermiddagen efter flera personer som uppgavs planera ett rån i Göteborg.– Vi fick ett samtal om att det skulle utföras ett rån och vi var ute med tre bilar och en helikopter sökte efter personerna, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Under onsdagseftermiddagen fick polisen ett samtal om att flera gärningsmän planerade att utföra ett rån i Göteborg.

Enligt inringare förberedde sig personerna för att slå till mot en adress i Majorna under onsdagen.

– Personen som har kontaktat oss har på något sätt fått uppgifter om det här och har gett oss ett signalement på personerna som skulle utföra rånet. Om uppgifterna stämmer eller inte vet vi inte än, berättade Göran Carlbom kort efter larmet.

Polisbefälet uppgav att tre polisbilar och en polishelikopter var ute och sökte efter de misstänkta gärningsmännen under onsdagseftermiddagen.

Vid 18.20-tiden uppger polisens presstalesman Peter Adlersson att polisen identifierat fem killar i tonårsåldern som stämmer in på signalementet.

– Det verkar inte vara så farligt och just nu finns det inga misstankar om brott. Det var en person som hade överhört ett samtal om att det skulle begås ett brott i en närbutik, men i nuläget finns det som sagt inget som tyder på att det har begåtts något brott, säger Peter Adlersson.

Mest läst