Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Polisen letar efter försvunnen flicka

Anna gick till skolan i torsdags morse och försvann på vägen. I natt letade polisen och hundratals frivilliga efter flickan i området kring Örgryte.

Anna fyller snart tio och lämnade familjens bostad 07.45 på torsdagen vid samma tidpunkt som sin ett år äldre syster. Systern cyklade i förväg och Anna promenerade efter de cirka 400 metrarna från familjens bostad till Skårsskolan.

Sedan dess har ingen sett Anna och sent i natt var hon fortfarande borta.

Annas pappa ringde polisen strax före klockan 16 då hon inte kommit hem från skolan.

- Jag har tillbringat de senaste fyra timmarna med polisen och är tacksam om ni gör allt ni kan för att vi ska få tillbaka vår dotter, säger pappan.

En förklaring till att skolan i det här fallet inte kontaktade familjen skulle, enligt TT, kunna vara att ett antal elever under dagen skulle besöka skolsköterskan.

Samtalen med Annas familj, kompisar och lärare gav i går inte något resultat.

- Hon brukar alltid komma till skolan, säger en av hennes klasskompisar som var med och letade tillsammans med sin mamma.

Organisationen Missing People var på plats för att hjälpa till i letandet, bland annat i skogsområdet bakom Skårs kyrka, den så kallade Ekorrdungen, och i området mot platsen där Sveriges Radio tidigare låg.

Ett 70-tal personer började sökandet i organisationens regi, däribland många föräldrar och boende som hade samlats på skolgården men många fler strömmade till under kvällen.

- Vi är kanske mellan 500 och 600 personer. Det är massor med frivilliga som kommit, grannar och folk från orienteringsklubbar, säger Jessica Kangasniemi, ordförande för Missing People i Göteborg, till TT.

Ännu vid 23-tiden anlände nya frivilliga. Missing people delade ut ficklampor och gula västar och grupper av människor gav sig ut i grannskapet för att söka. Buskage, soptunnor, containrar, bakgårdar och källarnedfarter genomsöktes. Överallt i Skår stod bilar parkerade på trottoarer och refuger, lämnade av personer som ville hitta flickan.

Anna är cirka 140 cm lång med ljust långt hår. Hon var klädd i en röd vinterjacka, hade en rosa väska av märket Svea och på fötterna hade ett par höga röda Converse.

Polisens helikopter med värmekamera sökte av området under eftermiddagen men drabbades sedan av ett tekniskt fel.

- Vi kan tyvärr inte använda den i kväll eller i natt, säger Björ Blixter, presstalesman på Göteborgspolisen.

Under kvällen och natten utökades sökandet.

Annas försvinnande klassas av polisen som en särskild händelse och en speciell stab inrättades under ledning av länsordningspolisens högste chef Robert Karlsson. All tjänstgörande personal kallades in för att fortsätta sökandet under natten.

- Vi får in mängder av tips och följer upp vartenda ett och gör allt för att hitta henne, säger Björ Blixter.

ÅTERPUBLICERA INTE DENNA BILD
Mest läst