Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collageinbrott_1902141_1024 x 683 standard_2030854

Polisen fann stor tjuvgömma i Göteborgslägenhet

Under fredagskvällen gjorde polisen ett stort beslag av tjuvgods i en lägenhet i Göteborg. – Polispatrullen hittar vansinnig massa gods, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Det var vid halvelva tiden på fredagskvällen som en väktare la märke till en uppbruten dörr till en lägenhet i Guldheden. Polisen larmades till platsen för att kontrollera vad det handlade om.

När man kom in till lägenheten fann man fem unga killar och en stor mängd misstänkt stöldgods.

– Polispatrullen hittar en vansinnig massa gods där inne, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Bland godset finner man bland annat över tusen olika föremål. bland dem finns ID-handlingar, kontokort, kläder och ett hundratal mobiltelefoner. Polisen misstänker att det rör sig om byten från diverse ficktjuverier och inbrott.

De fem unga killarna kunde gripas på plats och är nu anhållna. Igen av dem är skriven på adressen. Troligtvis kommer de att höras under de kommande dagarna.

– Vi har inlett en förundersökning nu, den där dubbelrubricerad för stöld och häleri, säger Joakim Hansson.

Nu ska polisen spåra varje mobiltelefon och se om det finns anmälningar kopplade till dem. Gällande ID-korten ska man ta kontakt med personerna och sätta sig in i respektive ärende.

– Alla de här bitarna, det är ett himla pussel som ska göras under dagen. Man kanske har fram till måndag på sig innan en åklagare begär dem häktade, säger Hans Lippens, polisens presstalesman vid Region Väst.

Mest läst