Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Polisen: En normal nyårsnatt

Mycket fylla och bråk och mycket att göra – ett ganska normalt nyår, sammanfattar polisen i Göteborg den gångna natten.

– Vi har haft ganska mycket ärenden, men inga särskilt allvarliga händelser. Det är mest krogrelaterat som fylla och misshandel, säger Mats Jarlhede, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I Västra Götaland betraktar polisen natten som ganska normal, eller till och med förhållandevis lugn för att vara nyårsnatt. Detsamma gäller för Halland och Jönköping.

Inte heller räddningstjänsten i Storgöteborg har några större ärenden att rapportera, men många smålarm om bränder i containrar, någon torrkokning och liknande.

Visbypolisen sammanfattar nyårsfirandet som "mycket fylla, men inte så mycket blod". Samma sak tycks gälla för större delen av landet.

Nyårsraketer orsakade ett flertal bränder i Stockholmsområdet strax före och efter tolvslaget. På Aspsätravägen i Sätra brann det dels i en lägenhet och dels i ett trapphus intill, troligen sedan raketer skjutits in genom fönster. En person fick uppsöka sjukhus efter att ha andats in rök.

Brann gjorde det också i en lägenhet på Skräddaregatan i Linköping och en person fördes till sjukhus med, enligt uppgift, lindrigare skador. När räddningstjänsten kom fram var en lägenhet övertänd och flera andra hade brand- eller rökskador. De boende evakuerades.

I Malmö var firandet lugnare än normalt, men färre omhändertaganden än vid förra nyårsfirandet, enligt polisens statistik. Men även här orsakade fyrverkerierna flera bränder, medan däremot värmlänningar och sörmlänningar uppges ha haft ordning på raketerna.

TT och GP

Mest läst