Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Polisanmäler skolan

Flera föräldrar polisanmäler Skårsskolan för tjänstefel. - Att ett barn kan vara borta i åtta timmar utan att någon reagerar är oacceptabelt.

På fredagsförmiddagen ordnades ett möte i kyrkan med föräldrar till barn på Skårs skola. Kritiken mot hur skolan agerat var svidande. Flera föräldrar undrar vilka rutiner som finns när ett barn inte kommer till skolan.

I det här fallet var nioåriga Anna inte sjukanmäld. Ändå kunde det gå flera timmar utan att personal på skolan saknade henne.

- Hur ser skolans rutiner ut egentligen? Jag är oerhört oroad, sade mamman Helene Wanderydz.

Hon och flera andra föräldrar går nu ihop och polisanmäler skolan för tjänstefel eftersom de rutiner som finns inte följdes.

Om ett barn inte är sjukanmält, men ändå inte kommer ska skolan höra av sig till vårdnadshavaren.

Susanne Hanson är sektorschef för utbildningsverksamheten i Örgryte-Härlanda. Hon medger att Skårsskolan brustit i sina rutiner men kan inte säga varför.

- Vi kan bara be om ursäkt för att det blev så här. Det vi behöver göra är att få en ärlig chans att kartlägga vad som gick fel, sade Susanne Hanson på mötet i kyrkan.

En utredning kring skolans agerande har redan startat. Den ska ge svar på varför ingen saknade den försvunna flickan. På onsdag i nästa vecka presenteras den för föräldrarna.

Även polisen fanns med under mötet. När en förälder undrade om det är viktigt att en skola agerar direkt när en elev saknas svarade polisens presstalesman Thomas Fuxborg:

- Ju fortare vi kommer in desto bättre.

Skårs kyrka kommer att vara öppen under fredagen för dem som behöver stöd. På Skårsskolan finns kuratorer, skolsköterska och skolpsykologer till hands.

Morgonen började med att lärarna informerade barnen om händelsen.

Bild - 2
Bild - 3
Mest läst