Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

255229h1024.jpg
I nästan ett dygn satt en 15-årig pojke frihetsberövad efter misstanke om försök till stöld ur ett skåp på ett badhus i Malmö sommaren 2014. Nu kritiseras polisen i Skåne och två åklagare av justitieombudsmannen. Arkivbild.

Pojke frihetsberövad - JO kritiserar

I nästan ett dygn satt en 15-årig pojke frihetsberövad efter misstanke om försök till stöld ur ett skåp på ett badhus i Malmö sommaren 2014. Nu kritiseras polisen i Skåne och två åklagare av justitieombudsmannen (JO), rapporterar Kvällsposten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Jag ser allvarligt på att en så ung person som (NN) har varit anhållen utan att det funnits tillräckliga förutsättningar för det", skriver JO i beslutet.

Pojken greps av väktare vid 14-tiden och polisen fastställde gripandet ungefär en timme senare. Han fördes till arresten och förhördes vid 19-tiden. Först vid 20-tiden anmäldes gripandet till åklagare.

Förhöret och anmälan av gripandet dröjde för länge, enligt JO. En åklagare kritiseras också eftersom JO inte anser att det fanns tillräckliga förutsättningar att anhålla 15-åringen. Åklagaren som tog över dagen därpå får också kritik eftersom anhållningsbeslutet inte hävdes redan på morgonen.

Mest läst