Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Tobbe

Poängtapp för Blåvitt – tappade trots dominans

Trots att det stundtals var spel mot ett mål för Blåvitt mot Degerfors på Bravida Arena så fick lagen en pinne var. Nye mittbacken Hjörtur Hermansson målskytt för sitt IFK Göteborg.

Blåvitt ville spela sina cupmatcher i nya PSA-hallen i Kviberg. Istället blev det spel på Häckens hemmaarena, Bravida Arena. Något som inte uppskattades av lagkapten Mattias Bjärsmyr.

– Jag tycker inte om att spela på konstgräs. Nu är det vinter och då får vi tar det. Jag hade helst spelet i hallen, nu är det som det är. Men jag tycker att fotboll ska spelas på gräs. Kropparna mår bättre av det och ska vi närma oss Europa så ska vi spela på gräs, säger han till SVT.

Det var dock gästerna som var närmast att ta ledningen. Amor Layouni provtränade med Blåvitt i vintras men fick inget kontrakt med de regerande cupmästarna. Istället hamnade han i Degerfors. Tre minuter in i matchen slog han ett inlägg som ställde John Alvbåge och träffade ribban.

Efter det tog Blåvitt över mer och mer och hade flera heta målchanser men det skulle krävas ett mittbackssamarbete för att spräcka nollan. Nyförvärvet Hjörtur Hermansson nickade in bollen i sin debut – fint framnickad av Mattias Bjärsmyr.

– Det blev ett ganska fint mål tillslut efter lite flipperspel, säger Bjärsmyr till SVT.

Med dryga halvtimmen kvar kom kallduschen för IFK Göteborg. Ett inlägg från vänster gick förbi både Hjörtur Hermansson och Haitam Aleesami. På bortre stolpen stod Peter Samuelsson och kunde enkelt nicka in kvitteringen.

Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål och både Victor Sköld och Tobias Hysén hade varsin jättechans. Men med i princip öppet mål lyckades de båda skjuta utanför. Mads Albaek var centimeter från att skruva in ledningsmålet med dryga kvarten kvar men fick se bollen smita utanför stolpen. Men några fler mål blev det inte på Bravida Arena.

En missräkning för IFK Göteborg som förutom Degerfors har IK Frej och Halmstads BK i gruppen.

Så startade IFK Göteborg: John Alvbåge - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Hjörtur Hermansson, Haitam Aleesami - Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sören Rieks - Victor Sköld, Tobias Hysén.

Mest läst