Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

10636
Kanske fem våningar. Förslaget med ett nytt hus vid Kapellplatsen skulle ge 30-talet 1-3-rumslägenheter. I bakgrunden f d Landalaskolan mellan Molinsgatan och Aschebergsgatan.

Planer på nya bostäder i centrum

Fiskaffären måste flytta om det ska kunna bli omkring 30 nya lägenheter vid Kapellplatsen.
Fler bostäder på Kapellplatsen i SDN Cent-rum är åter aktuellt. För två år sedan gällde förslagen studentbostäder. Men efter att det har byggts en hel del vid Chalmers, kan det enligt ett förslag istället bli bostäder för äldre.
Det är den lilla parken med fiskaffären som i så fall måste stryka på foten och få en mer central placering på Landala torg. Ett nytt hus skulle dessutom bli en skärm mot den hårt trafikerade Aschebergsgatan.
28 relativt små lägenheter fördelade på mest ettor och tvåor men också några få mindre treor.
Samtliga badrum blir anpassade för funktionshindrade. I bottenplanet finns det utrymme för butiker på runt 450 kvadratmeter.
Erik Linn, arkitekten som ihop med byggare sökt markanvisning hos fastighetskontoret tror förslaget ska gå hem.
- Det gör om en nordostlig sluttande park dominerad av trafik, till en västlig piazza med skydd mot trafiken, säger han.
Kapellplatsen har tidigare ingått i detaljplanearbete, vilket lades ner av politikerna. Nu väntas stadsbyggnadskontoret ta fram ett nytt större program, vilket också omfattar nedre delen av Chalmers. Där ingår Kapellplatsen.
Mest läst