Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160305ZP064

Pixbos herrar vann serien – slutspel väntar

AIK krossades på bortaplan – och därmed var seriesegern i hamn för Pixbo. Nu väntar Linköping i slutspelet.– Nu gäller det att plockar fram brunkarinnebandyn, säger tränare Per Tjusberg.

AIK 5

Pixbo 8

Han gör sin första säsong som Pixbotränare och än så länge gör han succé. Efter gårdagens bortaseger mot AIK stod det klart att Pixbo blev poängbäst i seriespelet och därmed fick man välja motståndare först.

Valet föll på Linköping.

– Det var ett oerhört tufft beslut, det har nog aldrig varit så här svårt att välja motståndare. Men vi har tittat på lagens för- och nackdelar och hur deras styrkor och svagheter passar oss. Och så har vi ju nio segrar på våra tio senaste möten med Linköping, säger Tjusberg.

Ni är bäst i serien – vad krävs för att gå långt i slutspelet?

– Nu gäller det att vi klarar av att kriga och plockar fram brunkarinnebandyn. Vi måste hitta den känslan nu, även om vi fortfarande ska vinna matcher med vårt anfallsspel.

Har ni det i er då?

– Ja, det tycker jag. Vi har lite bredare spelarmaterial än vi haft tidogare år och jag tycker även att vi har en annan bredd rent taktiskt.

Och ni är en av guldfavoriterna?

– Självklart är vi det, det är inget att hymla om. Jag tycker att Falun är de absolut största favoriterna, sedan är det vi och Storvreta som utmanar och sedan är det alla andra som också kan vinna SM-guld. Det kommer att bli ett väldigt roligt SM-slutspel, för alla kan slå alla.

Ni har inga spelare bland de tio bästa i poängligan?

– Nej, och det tyder väl på att vi har en bredd. I dag gör ingen av våra bästa målskyttar mål, exempelvis, ändå gör vi åtta mål. Vi har helt klart den mest produktiva tredje-femman.

Mot AIK gick Pixbo fram till en 3–1-ledning innan en smått målgalen sista period gav slutresultatet 8–5. Emil Julkunen blev poängbäst med två mål och en assist.

– Det känns väldigt skönt att vinna serien, vi har ju legat däruppe hela tiden, säger Per Tjusberg.

Mest läst