Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
pixbo

Pixbos herrar illa ute – en match från fiasko

De vann serien och fick välja motstånd. Ändå är Pixbos herrar nu bara en match från att åka ur SM-slutspelet.– Vi är för veka i både skalle och kropp, säger veteranen Daniel Calebsson.

Pixbos herrar har inte vunnit SM-guld sedan Niklas Jihde spelade i laget 2003. Jihde syns numera i SVT-programmet Mästarnas mästare, men skulle kanske behövas i Härryda-laget.

För trots att man vann serien – och fick välja motståndare först – så har man nu underläge med 1–3 i matcher mot Linköping. En förlust till och säsongen är över för en av guldfavoriterna.

Gårdagens match var jämn i första perioden, som slutade 2–2. Sedan gjorde Linköping ett litet ryck till 4–2, och i den tredje perioden gick hemmalaget ifrån till hela 7–3.

Då tycktes Pixbo vakna till liv, tog igen till 7–5 – innan rullgardinen drogs ned fullständigt genom ytterligare två Linköping-mål. En stor missräkning för Per Tjusbergs lag som nu har kniven på strupen i kommande match(er).

– Ja, de tror väl att de är i mål. Nu måste vi ta lite egenansvar och göra det vi ska. Vi är för veka i både skalle och kropp i dag, säger Daniel Calebsson.

Han har gjort 17 säsonger på högsta nivå, vunnit VM-guld och spelat med Pixbo sedan 2010. Det enda som fattas är SM-guldet.

Kan ni vända på det här?

– Ja, absolut. Vi har satt oss i ett väldigt svårt läge, men alla måste tro på att det går.

Vad är det som gör att Linköping är så svåra att hantera för er?

– De är storväxta och tajta i försvaret. Vi slarvar en del och åker på kontringar. Vi måste försöka få ner bollen bakom deras backar och utnyttja deras svagheter bättre.

Inför slutspelet konstaterade tränare Per Tjusberg att det var dags att plocka fram krigarmentaliteten och satsa mer på "brunkarinnebandy" än på skönspel för att nå den efterlängtade framgången. Ändå släppte laget alltså in nio mål på hemmaplan mot Uppsala i går.

– Ja, det blev i och för sig ett par i tom kasse på slutet, men visst, vi släpper in för mycket mål. Det finns att jobba på både i offensiven och defensiven.

Vad sa ni till varandra efter matchen?

– Vi har väl inte sagt så mycket än. Vi får deppa lite nu och komma igen på söndag. Vi har fortfarande chansen, säger Daniel Calebsson.

Pixbo fördelade målskyttet över fem olika spelare i går: Oskar Henriksson, Emil Julkunen, Patrik Malmström, Linus Henriksson och Daniel Calebsson gjorde alla varsitt.

Pixbos herrar spelar sin kommande ödesmatch hemma i Lisebergshallen i morgon. Bäst av sju matcher gäller.

Matchen slutade 9-5.

Mest läst