Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Piloten gjorde pappans sista önskan möjlig

En försenad anslutande flight höll på att göra så att en familj från Phoenix skulle missa sin pappas begravning. Gråtandes stod det vid gaten och såg planet rulla ut på startbanan - men så fattade piloten ett mycket oväntat beslut.

Planet hade redan hunnit lämna gaten, när piloten fattade ett mycket ovanligt beslut: att vända och hämta upp ett antal passagerare - familjen Short från Phoenix i USA - som annars skulle ha missat sin flight. Det är FOX 10 som rapporterar om hur familjen var på väg till Memphis Tennessee för att begrava sin pappa som nyss förlorat kampen mot cancern. Men när de kom till Minneapolis var deras flight 90 minuter försenad, vilket innebar att de hade tio minuter på sig att ta sig till sin nästa flight - den sista till Memphis för dagen. Och nästa morgon skulle pappans begravning äga rum.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När familjen kom till gaten i Minneapolis hade deras plan redan börjat taxa ut mot startbanan. Flygplatspersonal kontaktade planet, men tvingades meddela familjen att det inte fanns något de kunde göra eftersom flygledartornet inte ville låta dem vända.

- Mina systrar och mamma satt där i tårar samtidigt som jag ropade genom fönstret, säger Rick Short, som vevade med armarna i ett försök att få pilotens uppmärksamhet – och han lyckades.

Piloten berättar för FOX 10 att han såg tårarna, sorgen och desperationen i familjens ansikten, och fick veta att de var på väg till sin pappas begravning. Då fattade han det oväntade beslutet att vända planet för att släppa på dem.

- Det behövs fler personer som honom här i världen, säger Short till FOX 10.

Familjen Short hann till Tennessee i tid för att uppfylla en av pappans sista önskningar: att få bli begravd i sin hemstad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.