Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Pilot avfrostade vinge med whisky

  Passagerare på SAS-flyget till Stavanger fick i förrgår besked om att whiskeyn på planet var slut.

  Det var på lördagskvällen vid 21.05 som SAS-flyget skulle lämna Alicante för att flyga mot Stavanger. Vingarna var dock belagda med is, vilket försenade avgång. Eftersom flygplatsen i Spanien inte hade någon utrustning för att få bort isen från vingarna gick det trögt. Det var då som piloten tog saken i egna händer.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det verkar som att tålamodet var slut i cockpiten. Flygkaptenen begärde en hissningsbil, tog alkohol från flygets eget förråd och isade av vingarna genom att skvätta ut tre flaskor whisky på varje vinge. Flyget kunde åka, en timme och 20 minuter försenat. Det var ett väldigt bra initiativ av kaptenen, säger Knut Eskeland, en av passagerarna, till Aftenposten.

  – Det var inte bara bra på grund av att isen försvann, det luktade också gott när flyget började rulla över landningsbanan, säger en annan passagerare till tidningen.

  Via högtalarsystemet informerades passagerarna därefter om att whiskyn på flyget var slut. Resenärerna fick hålla till godo med gin.

  Anledningen till att vingarna var täckta av is, ska ha varit att flyget var allt för fulltankat med bränsle när det flög från Stavanger till Alicante, uppger Aftenposten.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.